Waardeoverdracht

Verander je van werkgever? Dan ga je misschien ook naar een ander pensioenfonds. Je mag je 'oude' pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds of –verzekeraar (pensioenuitvoerder). Dit heet waardeoverdracht.

Waardeoverdracht gaat misschien automatisch als je een klein pensioen hebt
Is je pensioen lager dan € 592,51 (2024) per jaar? Dan mag je oude pensioenuitvoerder dit kleine pensioen ook automatisch overdragen. Bekijk daarvoor het laatste pensioenoverzicht dat je krijgt van die pensioenuitvoerder. Daarop staat of je zelf iets moet doen om je waardeoverdracht te regelen.

Wat kun je regelen?

 • Je bent nieuw bij Pensioenfonds Alliance
  Vraag bij ons waardeoverdracht aan.
 • Je gaat weg bij Pensioenfonds Alliance
  Jouw pensioenopbouw bij ons stopt. Vraag waardeoverdracht aan bij je nieuwe pensioenuitvoerder. Heb je een klein pensioen? Dan regelen wij de waardeoverdracht automatisch voor je. Je hoeft zelf dan niets te doen.

Zo regel je je waardeoverdracht naar Pensioenfonds Alliance

 1. Vraag waardeoverdracht aan in Mijn pensioen, bij Home.
 2. Wij vragen de waarde van jouw pensioen op bij je vorige pensioenuitvoerder.
 3. Je krijgt van ons een opgave. Daarin staat hoeveel jouw 'oude' pensioen waard is in onze pensioenregeling.
 4. Ben je het eens met onze opgave? Dan regelen we de waardeoverdracht verder voor je.

Wat moet je verder weten?

 • Waardeoverdracht is niet verplicht. Je mag het pensioen ook bij je oude pensioenuitvoerder laten staan. Behalve als het gaat om een klein pensioen. De pensioenuitvoerder kan dan besluiten om je pensioen automatisch over te dragen.
 • Waardeoverdracht kan financieel de moeite waard zijn. Of dit in jouw geval ook zo is, hangt af van beide pensioenregelingen. Kijk goed naar de voorwaarden.
 • Waardeoverdracht gaat alleen door als beide pensioenuitvoerders er financieel goed voor staan. De beleidsdekkingsgraad moet dan 100% of meer zijn. Is dit nu niet het geval? Vraag jouw waardeoverdracht dan meteen aan! We nemen jouw verzoek in behandeling zodra de financiële situatie dat toelaat. Je krijgt vanzelf een brief als waardeoverdracht weer kan.
 • Heb je maar weinig pensioen bij ons? Dan mag Alliance Pensioenen dit pensioen afkopen als jouw pensioen ingaat. Je krijgt dan direct 1 pensioenbedrag en geen maandelijks pensioen. Dit heet afkoop. We sturen vanzelf een brief als wij het pensioen afkopen op het moment dat het kleine ouderdoms-, partner- of wezenpensioen ingaat.