Hoe staat jouw pensioen ervoor?

Elk jaar ontvang je een pensioenoverzicht met jouw persoonlijke pensioengegevens. Je pensioen is belangrijk. Bekijk het overzicht daarom goed. Zo weet je hoe je pensioen ervoor staat.

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvang je eind september
Daarop vindt je jouw pensioen bij Alliance Pensioenfonds. Een digitale versie is ook beschikbaar bij Mijn pensioen, onder Mijn archief. Je kunt daar gemakkelijk en veilig inloggen via DigiD.

We vragen je in dit UPO naar je e-mailadres
Dat kun je doorgeven via ons contactformulier. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te laten weten hoe het met je pensioen en pensioenregeling is.

Ben je geboren op of na 1 januari 1953?
Dan bouw je door de in 2019 verlaagde AOW-leeftijd korter pensioen op dan de pensioendatum in jouw UPO 2019. Dus heb je straks minder pensioen opgebouwd dan in jouw UPO per 31 december 2018 staat. In Mijn pensioen, onder Mijn pensioenoverzicht zie je de nieuwe bedragen, aangepast aan jouw AOW-leeftijd.

Overzicht met andere pensioenen erbij
Bij MijnPensioenoverzicht.nl vind je jouw pensioen van de overheid en je (eerdere) werkgever(s). Daar log je in met jouw DigiD.

Pensioenoverzicht

Het is mogelijk dat uw meest actuele gegevens nog niet verwerkt zijn op Mijnpensioenoverzicht.nl. In dit geval gaat u uit van de gegevens die op uw pensioenoverzicht staan. Uw nieuwe gegevens komen zo snel mogelijk beschikbaar op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Je krijgt elk jaar een pensioenoverzicht. Ook als je niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling

Nee. Je vindt het verevende pensioen niet terug op jouw pensioenoverzicht. Het pensioen voor je ex-partner is van jouw pensioen afgehaald, als je daarover van het pensioenfonds bericht hebt gehad. Je vindt het pensioen voor je ex-partner ook niet terug op jouw pensioenoverzicht (UPO).

Ja. Het pensioen dat je door waardeoverdracht erbij hebt gekregen, staat niet apart vermeld op jouw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in jouw pensioenoverzicht als je van ons een bevestiging hebt gekregen. Heb je nog geen bevestiging gekregen? Dan is jouw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie.

Het kan zijn dat je salaris lager is geworden. Bijvoorbeeld omdat je minder uren bent gaan werken. Het te bereiken pensioen is een indicatie van het pensioen dat je krijgt als je met pensioen gaat. Wij gaan er hierbij vanuit dat je situatie niet verandert.

De naam van je partner is dan niet bij ons bekend. Bij Samenwonen lees je hoe en wanneer je jouw partner bij het pensioenfonds moet aanmelden. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van jouw partner automatisch door van de gemeente waar je woont.

Jouw factor A is het bedrag dat je in een jaar aan pensioen hebt opgebouwd. Jouw pensioenaangroei dus. Misschien heb je dit bedrag nodig voor jouw belastingaangifte over het jaar 2019. Heb je over 2018 verschillende pensioenoverzichten gekregen? Dan tel je alle factor A bedragen over 2018 bij elkaar op.

Wil je weten hoeveel geld je zelf belastingvrij mag sparen voor later? Kijk dan op belastingdienst.nl. Met de Rekenhulp Lijfrentepremie kun je precies berekenen hoeveel fiscale ruimte je hebt.