We zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid!

We zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid van ons pensioenfonds.

Praat mee over uw pensioen!
Wist u dat u een dag per week werkt voor uw pensioen? Dan wilt u natuurlijk ook dat er verstandig om wordt gegaan met uw geld. Bij pensioenfonds Alliance nemen we de beslissingen samen, in een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van deelnemers, gepensioneerden en de werkgever.

De bestuursleden namens de deelnemers zijn Dorothee Groeneweg en Raymond Mulder. Raymond heeft Nestlé per 1 juni 2023 verlaten en hij was vanaf dat moment geen bestuurslid meer.

En dus zijn we zijn op zoek naar u!
Dorothee Groeneweg: “ik word vaak aangesproken door collega’s dat ze ‘eigenlijk best meer met pensioen bezig willen zijn’, en tegelijk dat het ‘best saai en moeilijk is’. Hoe ik dat doe, een fonds besturen?“

“Als je je er in verdiept, dan ontdek je dat pensioen heel interessant is. We praten over het leven van mensen, nu en in de toekomst. Wat als iemand trouwt, overlijdt, arbeidsongeschikt raakt? We maken het leven van mensen makkelijker door goed op hun geld te passen. En dat is eigenlijk heel logisch: je kijkt naar hoeveel je nodig hebt vandaag en later en naar hoeveel je daarvoor vandaag moet sparen.”

Word bestuurder van Alliance
U hoeft nog geen pensioenexpert te zijn, want we leiden u op tot bestuurder. Als aspirant-bestuurslid doorloopt u eerst een uitgebreide opleidings- en inwerkperiode. U bent aanwezig bij de bestuursvergaderingen en u volgt daarnaast een opleidingstraject van de Stichting Pensioen Opleidingen (SPO).

Uitgebreid functieprofiel (pdf)

Het is goed te weten dat u van de werkgever een dag per week beschikbaar krijgt om werkzaamheden voor Alliance uit te voeren.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie over deze interessante functie?
Informeer dan eens bij een van de bestuursleden die werkzaam zijn in Amstelveen: Dorothee Groeneweg, Mike Schreurs of Caroline Raats. U kunt ook direct een e-mail sturen aan de secretaris van het fonds Frank Heijnis.

Als u zich kandidaat wilt stellen, stuur dan een CV mee en een korte motivatie waarom het u interessant lijkt om u in te zetten als bestuurslid van Alliance. Als er meerdere geschikte kandidaten zijn, dan zullen er verkiezingen worden gehouden.