We verhogen jouw pensioen per 1 januari!

Wij zijn blij dit mooie nieuws met jou te mogen delen. Ten opzichte van vorig jaar staan we er financieel een stuk beter voor! Daarom heeft het Bestuur besloten tot verhoging van jouw pensioen. Bouw je nog pensioen op? Dan verhogen we jouw opgebouwd pensioen per 1 januari 2022 met 2,24%. Krijg je al pensioen? Of heb je in het verleden pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds Alliance? Dan verhogen we jouw pensioen per 1 januari 2022 met 2,65%.

LET OP: Als je al pensioen krijgt merk je de verhoging nog niet direct bij de betaling van januari. We verwachten je pensioen in februari te hebben aangepast. Je krijgt dan natuurlijk een nabetaling van de verhoging over januari.

Het percentage dat voor jou geldt is afhankelijk van de ambitie van het Pensioenfonds
Als je pensioen opbouwt is de ambitie gekoppeld aan de CAO loonstijgingen. Als je al pensioen krijgt, of in het verleden pensioen hebt opgebouwd, is de ambitie gekoppeld aan de consumentenprijsindex. We mogen niet zomaar de volledige ambitie als toeslag geven. Het percentage dat we mogen geven van de ambitie, is afhankelijk van de financiële positie van het pensioenfonds. We moeten namelijk goed in de gaten houden of we ook na het verhogen van jouw pensioen nog voldoende financieel gezond blijven.

De beleidsdekkingsgraad moet hoog genoeg zijn om jouw pensioen te mogen verhogen
Pas bij een beleidsdekkingsgraad van 110% of hoger mag het pensioenfonds gedeeltelijk indexeren. Bij een beleidsdekkingsgraad van 124,6% mag een volledige indexatie worden toegekend. Omdat de beleidsdekkingsgraad eind november 120,7% bedroeg, kan er gedeeltelijk worden geïndexeerd.

Hoe staan we er financieel voor?
Wat doen we met de premies die jij betaalt? En wie bepaalt of het pensioen omhoog gaat of niet? Op onze website hebben we hierover veel informatie staan. Neem eens een kijkje! Ook publiceren wij maandelijks de ontwikkeling van de dekkingsgraad. Dit is de financiële graadmeter van het Pensioenfonds.